• Gratis bezorgd binnen 7 dagen
  • Gratis bezorgd
  • Unieke beelden
  • Binnen 7 dagen geleverd

Plexiglas

Plexiglas, ook wel bekend als acrylaat, polymethylmethacrylaat of perspex, is een lichter, sterker en duurzamer alternatief voor standaard dubbel glas. Het heeft een luxe en chique uitstraling en is geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Het materiaal is freesbaar in bijna elke vorm en wordt voorzien van UV-prints aan de achterkant.

Plexiglas is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en afmetingen en biedt daarom veel mogelijkheden voor creatieve toepassingen. Het heldere type is het meest bekend en wordt vaak gebruikt als paneel of contourgesneden vorm aan de wand. Plexiglas opaal heeft een melkwitte uitstraling en is ideaal voor gebruik in lichtbakken.

Je kunt Plexiglas in verschillende diktes bestellen en kiezen voor een print op de voor- of achterzijde. Bij de montage van Plexiglas is het belangrijk om rekening te houden met het uitzettingscoƫfficiƫnt van het materiaal, vooral bij wisselende temperaturen. Om te voorkomen dat het paneel bol gaat staan, is het aan te raden om de boorgaten iets ruimer te maken. Afstandhouders en blinde ophangplaatjes kunnen worden gebruikt voor de bevestiging, maar deze zijn niet geschikt voor Plexiglas met blockout.

Kies ook eens voor de blockout variant, waarbij de achterzijde van het Plexiglas wordt voorzien van een gespiegelde print met full color. Een blockout folie wordt toegevoegd aan de achterkant van het materiaal om het effect te creƫren van printen met 200% wit, terwijl het ook extra bescherming biedt. Door de print aan de achterzijde aan te brengen, wordt het risico op beschadigingen aan de voorkant verminderd.

2.1 Plexiglas

Opties ophangen met Plexiglas

Afstandhouders

Ophangplaatjes

Wij zoeken fotografen die hun fotoā€™s willen verkopen op ons platform van topschilderij.nl.

Ben jij dat, meld je dan aan en kom met jouw werk op ons platform!

Nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf maandelijks op de hoogte van de vernieuwde collectie en ontvang aanbiedingen.